top of page

Tandartsbezoek is niet zonder gevaar


Maar weinig mensen beseffen het gevaar van de halfjaarlijkse tandartscontrole, vaak gecombineerd met een bezoek aan de tand hygiënist.

Wist je dat ons gebit een enorm zelfhelend vermogen heeft? Bruine vlekjes en kleine gaatjes zijn in staat om zichzelf met de juiste voeding te genezen. Op het moment dat de tandarts gaat boren wordt dit zelfhelend vermogen dusdanig aangetast, dat herstel onmogelijk wordt.

Fluor bevordert cariës, en verkalkt de pijnappelklier om te voorkomen dat we gaan ontdekken wie we werkelijk zijn.

Door de behandelingen van de tand hygiënist wordt ons gebit te schoon, waardoor je darmflora verstoord raakt, en je risico loopt dat het tandvlees zich gaan terugtrekken.

Flossen kan er de oorzaak van zijn dat vuil en bacteriën onder het tandvlees verzeild raken, waardoor ontstekingen ontstaan, en je tandvlees terugtrekt.

Wortelkanaalbehandelingen creëren een dood stukje vlees in het kaakbot, wat een brandhaard voor bacteriën wordt, en vaak kanker tot gevolg heeft in het orgaan wat met die specifieke tand of kies in verbinding staat.


Dr. Weston A. Price was een tandarts en onderzoeker die de wereld rondreisde om de gezondste mensen op aarde te vinden. De Weston A. Price Foundation (WAPF) is een non-profitorganisatie die zich inzet voor het delen van de kennis over hoe een gezond menselijk dieet er werkelijk uitziet, door middel van onderwijs, onderzoek en activisme. Dr. Price ontdekte dat alle diëten van de gezondste mensen op aarde een aantal dingen gemeen hadden:

- Bottenbouillon

- Voedingsrijke voedingsmiddelen, vooral vitamine A en D

- Lacto-fermentatie van zaden, granen en peulvruchten

- GEEN geraffineerde voedingsmiddelen, zoals witte bloem of witte suiker

Dr. Price ontdekte dat er heilige voedingsmiddelen bestonden die werden verzameld en bereid om sterke geesten, lichamen en geesten te garanderen. In elk van de gezonde groepen was er een voedingsstof die gebruikelijk was in hun voeding en die fungeerde als activator voor de andere voedingsstoffen. Hij noemde deze voedingsstof 'Factor X' en wordt aangetroffen in viseieren, schaaldieren en boter van koeien die in de lente en de herfst op snelgroeiend groen gras grazen. Uit het onderzoek van Weston Price bleek dat boterolie met een hoog vitaminegehalte bijna magisch was, vooral in combinatie met levertraan. Deze combinatie van Factor X in boterolie met een hoog vitaminegehalte, gecombineerd met gefermenteerde levertraan, was het hoogtepunt van het werk van Dr. Price.

Genees tandbederf door Ramiel Nagel is een aanrader, zeker als je kleine kinderen hebt:


Om je gebit schoon te houden poets voor het slapen gaan je tanden met bicarbonaat ofwel met een biologische tandpasta zonder fluor.

Ontgiften met Oil Pulling: Energie, witte tanden en meer!

Om een wortelkanaalbehandeling te voorkomen of pijnvrij onderhoud van je gebit maak een afspraak bij Ozonzorg Sneek


936 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 Comment


Dank voor het artikel, helaas is Sneek erg ver weg😘

Like
bottom of page